Wednesday, November 28, 2012

PANASS!! Rakaman Panas Nurul Izzah Bersama Pensyarah! Ingat Lagi Tak?



Apakah Nurul Izzah masih ingat kisahnya bersama dengan pensyarahnya dulu? Blog SangkalakalaJari9 mengingatkannya semula!

Mungkin juga Nurul Izzah lupa agaknya, tapi Sangkakala akan memberi imbasan sedikit kepada Nurul untuk beliau mengingati apa yang telah berlaku.

Nurul Izzah ingat lagi siapa yang bagi markah untuk membolehkan lulus dalam peperiksaan tu?

Nurul Izzah ingat lagi tak, berapa banyak wang yang diberikan kepada Nurul Izzah pada kali pertama berjumpa?

Nurul Izzah ingat lagi tak tudung warna cream yang Nurul pakai tu?

Nurul Izzah ingat lagi tak semua tu?

Kalau tak ingat juga, nanti kita keluarkan bukti hidup yang mana ianya akan membuktikan segala galanya tentang aqidah Nurul Izzah yang telah hilang sejak lama dulu dan bukannya baru kini.


Sumber : Kedah ke KL


ermm..kalau korang tak sabar nak tengok, pegi kat link sumber tu..



Sunday, November 25, 2012

Malaysia Kalah Lagi..

Kalau dulu time perlawanan persahabatan boleh lah dikatakan sedang dalam eksperimen dan mencari keserasian. Ini dah dalam kejohanan tapi Harima Malaya masih lagi lesu.

Rajagopal degil. Sentiasa kaya dengan alasan yang bukan bukan. Jika ditakdirkan kita juara, bukan pasal kebijaksanaan taktikal coach tetapi lebih kepada semangat pemain sendiri untuk bangkit.

Rajagopal memang dah tak releven lagi. Bila friendly game selalu jer kalah maka mood dan semangat pemain memang akan goyang. Keyakinan mereka sendiri pun akan luntur.

Rajagopal bagus berundur la..beri peluang pada coach lain lak..ong kim swee lagi bagus dari dia..coach ialah cockroach..

Tuesday, November 20, 2012

Melayu dan 3 Perkara

Sembang Santai Bersama Dato' Hasim Hasan, Pengarah SDO Ng. Perak tengahari ini. Katanya, orang melayu ini signifikan dengan 3 jenis perkara. Iaitu Merasa, Kalau dan Dulu.
'Aku nak MERASA je bla bla bla.....'
'KALAU lah aku duduk di tempat bla bla....'
'DULU aku ni bla bla bla......'
Soalnya, dimana kita orang melayu berada sekarang. Cerita yang nampak lucu, soalan yang nampak mudah tapi perlu penaakulan yang mendalam..

Banyaklah yang dia ulas tapi bab ini yang aku suka dengar dan aku rasa banyak.betulnya. Sama sama untuk difikirkan. Lately ni sibuk giler sikit, nak update blog pun tak sempat.

Monday, November 12, 2012

Abby Datang Lagi..Malaysia Bukan Negara Islam..Terbaik Abby Abadi..

Pergghhh!!! Ostazah Ebbi kembali dengan 'fatwa' terbarunya berkenaan politik Malaysia.. Yang paling terkini.., Ebbi sekarang dah senada dengan benggali OKU Karpal Singh lah pulak..

Ebbi dalam satu kenyataan melalui laman Twitter menegaskan bahawa Malaysia BUKAN negara Islam.. Fuhhh!! Hebat sungguh Ostazah Ebbi ni yee..

Dan Ebbi tak iktiraf Malaysia sebagai Negara Islam pasal kononnya Malaysia tak ikut Perlembagaan Al Quran..

Errrr..., kalau Malaysia ni bukan negara Islam, Malaysia ni negara apa? Boleh Ebbi tolong jawab tak? Serius gua nak tahu pasal ni...

Lagi bagus kalau Ebbi jelaskan sekali pasal Perlembagaan AlQuran yang dia kata dalam Twitter dia tu.. Gua yakin mesti ramai yang nak tau jugak pasal tu..

Kat bawah ni ada sikit penjelasan mengenai Malaysia sebagai sebuah negara Islam.. Gua dapat dari JAKIM.. Renung-renungkan lah yee...


DEFINISI NEGARA ISLAM

Beberapa definisi Negara Islam yang dirumuskan oleh ulama dan cerdikpandai Islam adalah seperti berikut;

Thursday, November 8, 2012

Peluang Kerjaya Untuk Anak Perak!



Untuk rakan  - rakan yang sedang mencari peluang pekerjaan terutama untuk anak - anak Perak, apa lagi JOM kita beramai - ramai hadir ke PERAK AMANJAYA JOB and CAREER FAIR 2012 yang akan diadakan pada 10 & 11 November 2012 bertempat di DATARAN MBI IPOH dari jam 9.00 pagi hingga ke 6.00 petang. Kehadiran anda semua amatlah dihargai.  


Ini merupakan usahasama antara Pemuda BN Perak dan Pemuda BN Pusat yang tentu tentunya UMNO dan semua parti komponen merupakan penggerak utama ke arah usaha ini. Tahniah kerana berjaya membuktikan BN sentiasa awal dan mendahului dalam Mendahulukan Rakyat berbanding PR yang terang terang cakap manifesto bukan untuk ditunaikan.

Apa pun, bukan nak bercakap pasal politik sangat, saya menyeru dan mengajak semua rakan rakan diluar sana tak kira apa fahaman politik sekali pun jika masih mencari peluang pekerjaan dan mahu membina karier yang lebih baik atau ingin beralih kepada sektor yang lebih mantap, untuk turun hadir ke program ini. Anak Perak ke atau yang bukan Anak Perak ke, semua berpeluang..Jumpa di sana.....




Wednesday, November 7, 2012

IZZAH DIBELASAH MAMAT KULIM!


Tulisan Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru, Dato' Zulkifli Nordin begitu menarik dalam menjawab polemik yang ditimbulkan oleh Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah anak Anwar Ibrahim mengenai 'hak kebebasan beragama bagi orang Melayu'.

Saya siarkan semula tulisan YB Zul mengenai isu ini untuk kita kongsikan bersama :

Salam 2 all. 

Kenyataan Nurul Izzah Binti Anwar Ibrahim bahawa hak kebebasan memilih agama sepatutnya tidak terhad kepada non-Muslim tetapi juga kepada orang Melayu yang beragama Islam memcetuskan kembali satu isu fundamental, iaitu adakah orang Melayu beragama Islam boleh murtad? Teman berpendapat samada Izzah bercakap dalam keadaan jahil ataupun sengaja cuba mencetuskan isu yang boleh membangkitkan kemarahan umat Islam bangsa Melayu khususnya.Dan teman berharap Izzah tidak membuat kenyataan itu sekadar untuk meraih undi non-Muslim, terutamanya daripada kalangan penganut Kristian! 
 

Tuesday, November 6, 2012

7 BENDA AJAIB DUNIA

sering kita dengar 7 benda ajaib di dunia ini..
tapi jarang kita dapat pergi or melihat sendiri 
keunikkan dan keajaipan yang ada pada ketujuh-tujuh
benda ajaib ini.. so mari sini nak share
sikit sebanyak tentang 7 benda ajaib di dunia just untuk
pengetahuan dan makluman kita semua lah..

1. Tembok Besar China
Tembok Besar China yang mempunyai lebih 24,000 pintu gerbang 
dan panjang 5,000 kilometer.

2. Piramid Giza Mesir
Piramid Giza keajaiban dari bangsa mesir kuno. 
Piramid yang dibina dengan 2,500,000 blok batu besar 
yang tersusun rapi.

3. Taj Mahal India
Taj Mahal istana yang dibina oleh Maharaja India, Shah Jahan 
untuk isterinya Mumtaz.
Pembinaan bermula lebih kurang 1632 dan  
telah disiapkan sekitar 1653

4. Candi Borobudur Jawa
Candi Borobudur tugu penganut agama Buddha di Magelang, 
Central Java, Indonesia. Tugu mengandungi enam pentas  
bersegi puncak oleh tiga pentas bulat , dan dihiasi dengan  
2,672 panel-panel bantuan dan 504 patung-patung Buddha.

5. Angkor Watt Kemboja
Angkor Watt di Kemboja
dibina untuk raja Suryavarman II dalam awal abad ke-12  
sebagai kuil kerajaannya dan bandar utama.

6. Taman Tergantung Babylon
 Taman Tergantung Babylon yang dibina lebih 
3,000 tahun yang lalu
 Raja Neo- Babylon Nebuchadnezzar II,  
yang memerintah antara 605 dan 562 BC. 
Dia dilaporkan mempunyai membina taman-taman menggembirakan  
isteri merindui kampung halamannya, Amytis of Media, 
yang rindu untuk tumbuh-tumbuhan tanah airnya.
Taman-taman The dikatakan telah dimusnahkan oleh beberapa  
gempa bumi selepas abad kedua BC.

7. Menara Condong Pisa Itali
 Menara Pisa tingginya 55.86 m (183.27 kaki)
dari tanah di sisi terendahnya dan 56.70 m (186.02 kaki) 
di sisi tertingginya. Lebar dinding di tapak menara ini 
ialah 4.09 m (13.42 kaki) sementara di aras atas pula 
lebarnya 2.48 m (8.14 kaki).
Menara ini mempunyai 296 atau 294 anak tangga;
Menara ini condong sebanyak 3.97 darjah.
 
tapi kalau korang nak tahu yang lebih menarik mengenai paling berhantu di Malaysia, sila klik kat SINI..

Monday, November 5, 2012

Serius! Ini memang mendatangkan masalah beb!!

serius ini bahaya..sebagai orang yang pernah belajar medium komunikasi, aku tengok je gambar gambar ni tadi memang ada sikit goyang la..faktor warna, montaj, frasa, segmentasi ahhh segala galanya ada di situ.. billboard, gambar dan semuanya mampu berdiri sendiri dan berkata kata..kekuatan ada disitu..ia mampu menarik dan meraih simpati awam..pendekatan strategi perhubungan awam yang sangat efektif..signboard merupakan signal yang mampu berhujah secara sendiri kepada medium..
mesti ramai yang kata, takkan la BN goyang setakat dengan perang poster dan billboard ni. tapi ini serius beb..kalau BN tak buat sesuatu, memang masalah nanti..gambar dan kaedah mereka cukup cukup sempurna untuk meraih simpati awam..ayat dan janji mereka cukup sedap kedengaran..memang tidak dinafikan manifesto lama mereka belum tertunai, tapi kesan mengungkit perkara itu kurang bisanya jika dibandingkan dengan janji janji baru ini. Rakyat lebih melihat kepada pengharapan baru, janji janji lama ni semua tinggal sejarah je. 


Sumber Gambar : MIK
dan aku harap Kerajaan BN kena berbuat sesuatu. Kena fikir macam mana nak perangi semula signwar ni habis habisan..billboard kita kurang ummphh la beb..kalau hantar pertandingan melukis pun, aku rasa juri memang bagi markah lebih kat konsep dia orang ni..anggap teguran ni sebagai sesuatu yang membina dan perlu di ambil berat. jangan pandang remeh beb..dulu PRU 12 kita pandang remeh pada Perang Media Baru, akibatnya kita hilang 5+1 negeri. 

Dan belajarlah sesuatu dari situasi tersebut. Jangan pandang enteng perkara ini. Strategi dan tektik mereka dilihat lebih dekat dengan rakyat, sedangkan strategi dan tektik kita dilihat lebih dekat kepada Pemimpin pasal sibuk melobi lobi..fikir fikirkan lah..jangan semua benda kita nak harap pada Najib jer..bangun lah woiiii..takkan nak harap kuasa bloggers jer..bloggers2 pun dah makin slow ni pasal orang orang politik sendiri pun lagi slow..


Friday, November 2, 2012

ACU PISTOL!! BODYGUARD ANWAR MENGANAS LAGI DI LAKE CLUB!



Belum lagi jadi Perdana Menteri mahupun menjadi kerajaan tetapi lagaknya sudah lebih berbanding Kerajaan Barisan Nasional yang mentadbir Malaysia waktu ini. Mungkin perasaan merasa diri hebat menjadi satu elemen biasa pihak pembangkang.

Gomo mendapat maklumat akan satu kejadian yang telah berlaku di Lake Club yang mana sebuah kawasan rehat yang terletak di Kuala Lumpur berdekatan dengan Parlimen. Lake Club merupakan lokasi swasta yang mana pengunjungnya juga adalah mereka yang merupakan ahli kelab tersebut dengan bayaran permulaan sekitar RM 30 Ribu.

Pada tanggal 9 Oktober jam lebih kurang 12 tengahari satu insiden telah berlaku diperkarangan utama Lake Club yang mana Dato Seri Anwar Ibrahim dengan menaiki kenderaan rasminya telah berhenti dilobi utama Lake Club. Kedatangan Anwar Ibrahim disitu adalah untuk berjumpa Datin Seri Wan Azizah dan beberapa kenalan lain dalam politik PKR.

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...