Wednesday, July 29, 2015

SENARAI KABINET BARU 2015.

Kabinet Kerajaan

Perdana Menteri Merangkap Menteri Kewangan - YAB DS Najib Razak
Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri KDN - YAB DS Dr Zahid Hamidi

Menteri Pengangkutan - YB DS Liow Tiong Lai
Timb. Pengangkutan - YB Dato Aziz Kaprawi

Menteri Kesihatan - YB DS Subramaniam
Timbalan - YB DS Dr. Hilmi Yahya

Menteri JPM - YB Dato Mah Siew
Menteri Pelancongan dan Kebudayaan - YB DS Nazri Aziz
Timbalan - YB
Dato Mas Ermyriati

Menteri Pertahanan - YB DS Hishamuddin
Timbalan -YB DW Mohd Johari Baharom

Menteri MITI - YB DS Mustpha Mohamad
Timbalan - YB Dato Ahmad MAslan dan YB Senator Dato Lee Chee Liong

Menteri Tenaga Teknologi Hijau dan AIr - YB DS Maximus Ongkili
Timbalan - YB Dr James Dawos Mamat

Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi - YB Dato Amar Douglas
Timbalan - YB Dato Noriah Kasnom

Menteri Pertanian dan Industri Tani - YB DS Shabery Cheek
Timbalan - YB DS Haji Tajuddin Abd Rahman

Menteri KKLW - YB DS Ismail Sabri
Timbalan - YB Dato Alaxender dan YB Dato Ahmad Jazlan

Menteri Kewangan II - YB DS Ahmad Husni Hanadzlah
Timbalan Menteri Kewangan - YB Datuk Johari Abd Ghani dan YB Datuk Chua Tee Yong

Menteri Sains Teknologi dan Inovasi - YB Datuk Wilfred
Timbalan - YB Datuk Dr Abu Bakar

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat - YB DS Hajah Rohani
Timbalan - YB Datuk Hajah Azizah dan YB Senator Datin Paduka Chew Mei Fun

Menteri Kerja Raya - YB DS Fadhilah Yusof
Timbalan - YB Dato Rosnah Rashid Shirlin

Menteri Sumber Manusia - YB DS Richard RIot
Timbalan - YB DS Haji Ismail

Menteri WP - YB DS Tengku Adnan Tengku Mansor
Timbalan - YB Loga Bala

Menteri Pengajian Tinggi - YB DS Idris Jusoh
Timbalan - YB Datuk Yap Kain

Menteri Luar - YB DS Anifah Aman
Timbalan - YB DS Reezal
Menteri JPM - YB Datuk Joseph Entulu

Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar - YB Datuk Dr Wan Junaidi
Timbalan - YB Datuk Ir Haji Hamim

Menteri Pendidikan - YB DS Mahadzir Khalid
Timbalan - YB P Kamalanathan

Menteri Belia dan Sukan - YBKhairy Jamalaluddin
Timbalan - YBDatuk Saravanan

Menteri Komunikasi dan Multimedia - YB DS Panglima Dr. Mohd Salleh Keruak
Timbalan - YB Dato Jailani Johari

Menteri KPDNKK - YB Datuk Hamzah Zainuddin
Timbalan - YB Datuk Paduka Ahmad Bashah

Menteri JPM - YB DS Jamil Kamil Baharoom
Timbalan - YB Senator Dato Dr. Asyraf Wajdi

Menteri JPM - YB DS Azalina , YB Dato Ir. Wee Ka Siong, YB DS Wanid Omar, YB Puan Hajah Nancy, YB DS Shahidan Kassim, YB Senator Paul Lo, YB DS Idris Jala, YB DS Panglima Joseph Kurup, YB Dato Josep Entulu,

Timbalan Menteri JPM - Dato Razali Ibrahim
Timbalan Menteri KDN - Datuk Nur Jazlan dan Tuan Masir Anak Kujat
 

Monday, July 20, 2015

Low Yat Bungkus!

Plaza Low Yat dijangka bungkus operasinya jika pengguna melayu berterusan memboikot pembelian di situ. Dalam situasi ini, aku tak lihat ia sebagai melayu boikot cina. Tapi aku lebih lihat ia sebagai situasi pengguna memboikot peniaga yang korup!

Ni benda bagus. Pasal aku percaya, peniaga kat situ bukan aje tipu melayu, tapi asal ada aje peluang, mereka pun akan tipu India, tipu Mat Saleh, tipu Arab, Congo, Orang Asli malah tipu Cina sekali pun hahaha..

Bukan setakat Low Yat, boikot sekali kedai2 jahanam yang selalu bagi harga2 tak masuk akal dengan alasan cover GST! Kita mampu melakukannya. Nak dengan tak nak aje..Atau pun kita sendiri termasuk dalam golongan yang sembang je lebih hehehe..

Adios!

Sent from Samsung Mobile

Saturday, July 18, 2015

#PDRM #SKMM Jangan Buat2 Tak Nampak!

Setelah sekian lama tak update, lebih lebih lagi aku pun dalam mood Hari Raya, tiba tiba lak pagi ni dapat bende bodoh ni facebook. Nak tulis cantik2 pun dah malas. Aku guna bahasa mudah aje lah.

PDRM dan SKMM takkan nak buat senyap je? Pak2 Menteri? Wira Wirawati Parti dan NGO's yang dok pung pang pung pang selama ni? Takkan senyap je kut? Kalau kes kat Low Yat tu dianggap rasis, budak melayu tu dianggap salah, sorang cina pun tak ditangkap sebab sama terbabit, yang ni macam mana pulak? Agama Islam tu agama rasmi negara, kalau itu pun tk dapat dibela, buat senyap je, bagus bubar atau ubah aje lah perlembagaan tu.

Jangan double standard, otherwise rakyat akan mula menilai pimpinan kita terlalu lemah. Yang memberi undi tidak dijaga, yang khianat mula memijak kepala. Tepuk dada tanya selera jangan sampai bangsa lain bertepuk tangan sebab kita macam tak berp***i. Sendiri pikir..

SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR BATIN!

Sent from Samsung Mobile
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...