Wednesday, February 28, 2018

Jangan Naik Tangan?!

Betul..jgn naik tangan, tapi tak semestinya jgn naik suara. Idea ni maybe betul utk 20 or 25 tahun dulu. Tapi la ni mcm takleh nak pakai sgt, sebab dia ada kwn2, ada pengaruh media sosial, ada pengaruh tv, persekitaran, pendidikan dan struktur jiran2 tetangga. Kadang2 dia percaya suami dia, datang la pulak puak2 ni yg menimbulkan sangsi dalam otaknya. Suami akan dpt 1 lagi tugas tambahan utk sentiasa memberi pencerahan.

Ni semua mempengaruhi emosi dan pemikiran mereka maka, kadang2 sang suami yg tak tahu hujung pangkal akan menjadi mangsa. Dalam erti kata lain, suami perlukan seorang isteri yg sentiasa disamping dia dan menjadi penenang jiwa dia dikala dia runsing dan sebagainya. 

Bukan warden asrama or punchcard officer, yg nak di updet 24 jam sebab sebagai lelaki yg mencari nafkah, ada byk benda lagi dia nak fikir. Jangan sampai laki ko mati eksiden, sebab sibuk main hp utk updet sana sini, baru ko nak menyesal. Sekian, pandangan aku. 

Tun M Negarawan Yang Tiada Tandingnya

Dia jadi PM paling lama Jadi PM paling tua Jadi PM dalam BN Jadi PM dalam PH Dia boleh menangkan BN 2/3 22 tahun Dia boleh runtuhkan BN dala...