Wednesday, February 15, 2012

Gadai Akidah:Anwar Lagi Teruk - Gambar Di Dalam

Lima hari yang lepas Mufti Perak telah menegur PM kerana menghadiri sambutan hari Thaipusam di Batu Caves.
Jika kita lihat dengan mata kasar nampak ianya tidak ada sebarang kesalahan kerana Datuk Najib bukannya masuk ke dalam kuil atau melakukan upacara-upacara keagamaan hindu. Beliau hanya hadir di persekitaran kuil untuk mengambil kesempatan bertemu dengan orang-orang india yang berkumpul di sana pada hari itu.
Oleh kerana orang yang pakar dalam hal ehwal agama islam seperti Mufti Perak kata tak boleh , maka kita kena hormat nasihat beliau. Beliau lebih tahu dari kita, sebab itu beliau dilantik sebagai Mufti.
Telah lima hari Tan Sri Mufti Perak menegur PM, sehingga ke hari ini tidak ada seorang pun pemimpin atau ahli-ahli Umno yang bangkit melawan atau mempertikaikan nasihat Mufti. Inilah kelebihan Umno, mereka terbuka menerima teguran atau kritikan. Sebab itu Umno boleh bertahan lama walaupun telah menghadapi pelbagai ujian, cabaran dan dugaan.
 
Selanjutnya wajib baca disini.

ASHAMSURI : aku tak sempat nak update atau ulas isu ni. Tapi aku linkkan dengan artikel tulisan rakan blogger yang lain. Dan laporan bergambar yang diberi penjelasan terperinci tu dah cukup untuk memaklumkan apa yang tersirat dan tersurat.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...