Wednesday, September 26, 2012

Hina Islam! Nasib baik pagar yang pecah, kalau kepala?

Gopinath budak Hindu yang hina Islam melalui akaun facebook dia dah mula ketar lutut. Mula lah buat statement mengatakan akaun dia kena hack dan sebagainya. Pada awal kau buat tu, tidak pula berfikir panjang.

Kalau aku jadi Dekan, dah sah sah aku buang Universiti budak biol ni. Kalau anak melayu ada yang kena buang kolej, kena gantung, tak kan budak ni pihak Universiti nak buat diam jer kut? Pasal dia ni boleh mencetuskan huru hara dalam negara. Silap silap boleh jadi Perang Sabil kat sini.

Dan sekali lagilah aku minta DS Hishamuddin melalui KDN agar bertindak tegas. Bukan TEGAS berdiam diri. Kalau berterus terusan begini, silap silap Naib Presiden ni tersungku di Sembrong nanti. Dah satu kerugian untuk satu kerusi Parlimen.

Budak India ni nasib dia baik pasal pagar rumah dia yang pecah, aku tak dapat bayangkan kalau dia ditemui malam tu, silap silap kopak kepala dia ni. 

Kita hidup aman damai dan harmoni. Masyarakat majmuk menuntut budaya saling menghormati untuk memelihara keharmonian sedia ada. Dan budak ni jadi berani tak tentu pasal kerana apa? Kerana ada ahli Parlimen ngok yang sebelum ini lebih awal berani mempersenda Islam selaku agama rasmi.

Baca cerita selanjutnya berhubung kejadian itu di SINI.


3 comments:

Hati Muda said...

saja nak cari pasal. nanti jadi kes tmn medan, mula kata kita amal penghapusan etnik. sial punya budak. kiwak kelas paria.

Hati Muda said...

gua datang lagi bro. tadi lupa nak tanya. baby dah pandai apa? Dah pandai mintak adik ke belum? Lagi satu gua nak pesan kalau nak baby lumenyusu ibu lama bukan takat sebulan dua tolong pastikan takde bau rokok kat situ.. wakaka! sabau-sabau ler.. nyakat sahabat.

ASHAMSURI said...

budak tu mmg nak kena bro..
baby mmg nak adik, cume kena bukak kilang baru hahah..lu siot la bro, wa baca bsungguh2 petua tu tp in the end, lu kenakan gua..cilakak hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...