Wednesday, June 20, 2012

PRU 13 dah dekat. Nama nama calon dah dikenal pasti..


PRU dah dekat woiii..nama nama bakal calon pun dah submit..ishhh..berdebar debar lak aku menunggu PRU ni..aku confident yang BN masih lagi akan menjadi teraju utama negara selepas PRU ke13 ni. Namun over confident jugak boleh menyebabkan sesebuah pasukan/batolion atau parti tu menyembah bumi.

Kira amcam nasib Holland lah, datang EURO dengan reputasi tinggi, alih alih balik dengan tangan kosong. Jangan katakana nak menang game, points pun tak dapat hak hak hak..Dan atas dasar itulah jugak aku harap DS Najib jangan terlalu over confident dengan memutuskan calon yang bukan bukan untuk PRU ni atau kita akan berputih mata.

Secara peribadi atas pemantauan aku akhir akhir ini, PR juga dilihat kuat. Teori Daim tu kena jugak diambik kira. Semua pertimbangan dan keputusan perlu secara kolektif dan holistik. Jangan asyik nak pikirkan kroni dan juak juak penjilat tegar aje. 

Kalau semua nasihat, pandangan dan suara akar umbi tak diambil kira, kita boleh bersiap siaga sebagai barisan pembangkang tegar dalam Parlimen selepas ini. Selamat Maju Jaya BN dalam PRU 13 ini. Gendang dah bunyi, tinggal tunggu semboyan perang jer ni. Dekatttttttt dah sangat sangat rasanye tu…

2 comments:

Hati Muda said...

nak tanya bro. beberapa entry wa terdelete tak sengaja. boleh recover balik tak? adoiii. yg terbaru pun terdelete jugak komen lu tak dpt disiarkan sbb entry terdelete.Sorry bro!!! lu skrg post seminggu sekali jer bro.. sibuk kerje ke ade awek baru. kahkahkah! jgn bro yg kat umah ngamuk baru lu tau.. haha!
jgn bagi mem lu baca komen wa ni, perang nanti .. diorang kdg2 bukan tau kita gurau..

ASHAMSURI said...

hahaha..bini aku ok bro..dia takde hal punye hahaha..bab entry tu, rasanye lau dh terdelete mmg xde cara dh kut utk recover semula..then wa ada mintak tolong sama lu tru lu punye email..cube lu check ler..

wa xde idea nak tulis bro..nak bantai PR 24jam pun cam xbest jer..tp lau lu suruh wa bantai gomen, mmg byk ler point hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...