Wednesday, April 11, 2012

AMARAN TSUNAMI

Pukul 4.40 petang tadi telah berlaku gegaran yang kuat di Penang. Time tu pulak aku mmg tengah on call dengan kawan aku di Seberang Jaya. Alih alih dia org semua berebut rebut turun dari kondo masing2..

Aku ingat apa hal lah. Member aku tu pun tak tau hal. Ni dah sampai rumah update segala hal, baru tau dah ada gegaran dan ancaman tsunami.

Gempa bumi telah dikesan di Acheh. Dan dengar khabar ombak sedang menuju ke Malaysia dgn kelajuan 800km/j..ini bukan Ombak Rindu, jauh sekali Ombak Biru, tp ini amaran dari Allah SWT. Moga semuanya akan selamat dan terhindar dari malapetaka.

Jauhi kawasan laut dan sentiasa peka pada keadaan sekeliling..Rakan sahabat semua, semoga kita semua dilindungi Allah SWT..aminnnn..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...